Αυτοματοποιήστε Τις Πληρωμές Σας Για Ευκολότερη Ζωή

Γνωρίζατε ότι εάν αυτοματοποιήσετε τις πληρωμές σας, θα μπορούσατε να περάσετε Κυριακές νύχτες στον κινηματογράφο με τα παιδιά αντί να καθίσετε στο τραπέζι της κουζίνας με τον υπολογιστή σας προσπαθώντας να εξισορροπήσει το βιβλίο επιταγών σας; 

Αυτοματοποιήστε Τις Πληρωμές Σας

Λοιπόν, αν δεν το κάνατε, οι παρακάτω είναι τρεις εξαιρετικοί (δωρεάν!) τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις πληρωμές σας και να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη:

Η Πάγια Εντολή

Όλοι οι πιστωτές σας επιτρέπουν τώρα να κάνετε μια μηνιαία πληρωμή πάγιας εντολής για την αποπληρωμή του χρέους τους. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι πιστωτές προτιμούν αυτήν τη μέθοδο, καθώς είναι αρκετά σίγουροι ότι θα πάρουν τα χρήματά τους εγκαίρως (αν και δεν είναι μια εγγυημένη μέθοδος πληρωμής – οι πάγιες παραγγελίες, όπως οι επιταγές, μπορούν να “αναπηδήσουν”).

Τα μειονεκτήματα του καθεστώτος αποπληρωμής πάγιας εντολής είναι:

  1. γνωρίζετε ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως (αποφεύγοντας έτσι τυχόν καθυστερημένες πληρωμές)
  2. το μηνιαίο ποσό είναι σταθερό, οπότε είναι εύκολο να προϋπολογιστεί
  3. μετά από λίγο καιρό δεν βλέπετε τα χρήματα να εξέρχονται από τον λογαριασμό σας, οπότε όταν ολοκληρώσετε την αποπληρωμή του χρέους, μεταφέρετε απλώς την πάγια εντολή στον λογαριασμό σας.

Παρόλο που οι πληρωμές μέσω πάγιας εντολής δεν σημαίνει ότι μειώνετε τον αριθμό των πιστωτών που έχετε, η τράπεζά σας θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε όσες πάγιες παραγγελίες θέλετε (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τα χρήματα για να τις πληρώσετε). Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει την καθημερινή διαχείριση των λογαριασμών σας.

Η Άμεση Χρέωση

Η πάγια εντολή είναι ο τρόπος πληρωμής της επιλογής των πιστωτών. Όπως και με την πάγια εντολή, η πάγια εντολή είναι μια αυτόματη πληρωμή από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ωστόσο, σε αντίθεση με την πάγια εντολή, μια πάγια εντολή δεν είναι πραγματικά για ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα (αν και, στις περισσότερες περιπτώσεις, στην πράξη, το ποσό καθορίζεται στο ίδιο ποσό). 

Αντ ‘αυτού, μια εντολή άμεσου χρέους (η εξουσιοδότηση που δίνετε στον πιστωτή σας για να βγάλει χρήματα από τον λογαριασμό σας) λέει ότι ο πιστωτής μπορεί να πάρει όσο θέλει. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να είστε προσεκτικοί προτού δώσετε στον πιστωτή εντολή άμεσης χρέωσης – βεβαιωθείτε ότι και οι δύο

  1. γνωρίζετε την ημέρα που θα βγουν τα χρήματα από τον λογαριασμό σας και
  2. όσο το δυνατόν περισσότερο, γνωρίζετε το ποσό που θα βγει από τον λογαριασμό σας.

Δεν είναι πραγματικά ιδανικό για όλες τις πληρωμές, η πάγια εντολή είναι, ωστόσο, πολύ χρήσιμη για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Απλώς λάβετε υπόψη ότι με την πάγια εντολή είστε αυτός που στέλνετε τα χρήματα στον πιστωτή σας, ενώ με την πάγια εντολή ο πιστωτής σας ζητά από την τράπεζά σας να τα πληρώσει (οπότε είναι σαν να δίνετε σε κάποιον μια κενή επιταγή!).

Ηλεκτρονικές Τραπεζικές Συναλλαγές

Το να γίνεις πολύ δημοφιλές είναι να ανοίξεις έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα που σου επιτρέπει να κάνεις όλες τις τραπεζικές και πληρωμές μέσω του Διαδικτύου. 

Το Internet banking είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε μπροστά από τις πληρωμές λογαριασμών και τα οικονομικά σας χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σας. 

Τούτου λεχθέντος, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε για να δείτε εάν η τράπεζά σας θα σας χρεώσει για την επεξεργασία συναλλαγών μέσω του Διαδικτύου – όπως κάνουν ορισμένοι – πριν προχωρήσετε και το κάνετε.

Τι Είναι Αυτό Που Φέρνει Τύχη Στη Ζωή Μου

Η τύχη συχνά θεωρείται ως κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να συμβάλουν και σίγουρα έχω καταλάβει πλέον στη ζωή μου τι μπορεί να μου φέρει τύχη και χρήμα και να αλλάξει τα πράγματα γύρω μου.

Η τύχη φαίνεται να είναι παράγοντας προσωπικότητας. Εξαρτάται από το πώς το αντιλαμβανόμαστε. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι ήταν πάντα τυχεροί ακόμη και ως παιδιά και αυτή ήταν πάντα η κινητήρια δύναμή τους.

Υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι είναι κάτι για το οποίο έχουν δουλέψει σκληρά. Κάποιοι, ωστόσο, πιστεύουν στην τύχη ως ευλογία από τον Θεό ή το Σύμπαν.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τύχη παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή και την επιτυχία γιατί χωρίς αυτήν, θα ήταν αδύνατο να επιτύχετε ορισμένους στόχους ή να μην τους πετύχετε ποτέ.

Η οικονομική ελευθερία είναι μια φιλοδοξία που πολλοί από εμάς έχουμε, αλλά λίγοι από εμάς την πετυχαίνουν ποτέ. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μακρινό όνειρο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Με τις σωστές στρατηγικές και αποφασιστικότητα, η οικονομική ελευθερία είναι εφικτή για όποιον είναι πρόθυμος να εργαστεί. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι σημαίνει οικονομική ελευθερία, πώς να την επιτύχουμε και ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα.

Τα Αποτελέσματα της Τύχης

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να έχεις ένα γούρι έχει θετική επίδραση στη ζωή σου. Λένε ότι διώχνει την κακή τύχη, όπως να χάσεις τη δουλειά σου ή να αρρωστήσεις. Από την άλλη, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι φορώντας ένα γούρι μπορεί να φέρει καλή τύχη στη ζωή τους.

Η τύχη και η αλλαγή δεν είναι απλώς κάτι που θα σας έρθει μια μέρα. Πρέπει να εργαστείτε για την άφιξή του. Πρέπει επίσης να δείτε την ευκαιρία όταν φτάσει στο κατώφλι σας αντί να περιμένετε κάποιον άλλο να σας δώσει την ευκαιρία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να φέρουν τύχη και να αλλάξουν τα πράγματα γύρω σας. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι να πιστέψετε σε αυτό και να δείτε πώς μπορεί πραγματικά να συμβεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, αν σκεφτείτε να αυτοματοποιήσετε τα οικονομικά σας, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο για να περάσετε κάνοντας πιο ευχάριστα πράγματα – όπως μια βραδινή έξοδο με την οικογένεια!