Τα Λεφτά Σου ή Τη Ζωή Σου – Πώς Ξεκίνησαν Τα Προβλήματα

Σταματήσατε να συνειδητοποιήσετε ότι αν και πηγαίνετε στο σχολείο για να μάθετε για σημαντικά θέματα, κανείς δεν σας διδάσκει πώς να διαχειριστείτε τα χρήματά σας;

Τα χρήματα είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής στην προσπάθειά μας για την ευτυχία, αλλά πολύ σπάνια θα καθίσει ένας γονιός και θα πει το παιδί του πώς να χειριστεί τα χρήματα.

Τα Λεφτά Σου ή Τη Ζωή Σου

Αυτό ισχύει στην ανώτερη σχολή, το λύκειο και το χειρότερο κολέγιο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολλοί από εμάς καταλήγουν σε ένα εξαιρετικά μεγάλο χρέος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε να τα καταφέρουμε ακόμη και αν κερδίσουμε περισσότερα χρήματα.

Βρέθηκα σε αυτή την παγίδα περίπου 13 χρόνια πριν. Είχα μια “καλή” δουλειά, ένα αυτοκίνητο και ένα διαμέρισμα. Νίκαια Σκέφτηκα σύντομα ότι θα αγόραζα ένα σπίτι και θα ζήσω το “αμερικανικό όνειρο”. Λανθασμένος! Δεν θα μπορούσα ποτέ να σώσω αρκετά για να αγοράσω ένα σπίτι. Είχα πολλές πιστωτικές κάρτες, τόσο πολλοί που δεν είχα ποτέ αρκετά χρήματα για να βάλω στην άκρη το σπίτι των ονείρων μου. Αυτό ήταν επειδή ήμουν απασχολημένος με πολλές μηνιαίες πληρωμές χρέους.

Τι συμβαίνει με τις πληρωμές μου; Λοιπόν, ήμουν πέρασε επεκταθεί σε χρέος πιστωτικών καρτών για ένα. Το σύνδρομο αγοράς τώρα πληρώνω αργότερα ήταν καλά ενσωματωμένο στη νοοτροπία μου.

Αυτή Η Νοοτροπία Έπρεπε Να Σταματήσει!

Δεδομένου ότι, δεν ήμουν τρομερά πίσω στις πληρωμές μου ήμουν σε θέση να πάρει κάποια βοήθεια από τους πιστωτές μου. Απλώς ζήτησα ένα χαμηλότερο επιτόκιο ή / και τη δυνατότητα αναβολής πληρωμής ή δύο. Μετά από αυτές τις πολύ απαιτούμενες κλήσεις, έπρεπε να κόψω και να απορρίψω τις πιστωτικές μου κάρτες.

Όχι! Δεν κατάργησα τα δικά μου δώρα, αλλά τα κατάφερα να τα ξεφορτωθώ.

Στη συνέχεια αγόρασα ένα δισκίο μόνο για τις πληροφορίες του προϋπολογισμού μου και τους λογαριασμούς μου. Αγόρασα επίσης ένα πρόγραμμα λογισμικού για να παρακολουθώ όλα τα έξοδά μου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διατηρήσετε κάτι χειροκίνητο που μπορείτε να μεταφέρετε καθώς και να έχετε τη χρήση ενός εργαλείου λογισμικού υπολογιστή.

Στη συνέχεια, καθώς εισήχθησαν λογαριασμοί, έγραψα το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου του πιστωτή, το συνολικό υπόλοιπό μου, το επιτόκιο και την ελάχιστη οφειλόμενη πληρωμή, την ημερομηνία λήξης και εάν υπήρχαν ετήσιες προμήθειες που αποκτήθηκαν με την κάρτα. Αυτό με βοήθησε να φέρω την εικόνα του χρέους μου σε πραγματικότητα. Με βοήθησε επίσης να καταλάβω μια στρατηγική για την αποπληρωμή.

Αντιμετωπίστε την κάρτα με το υψηλότερο επιτόκιο και πληρώστε περισσότερο από το οφειλόμενο ελάχιστο.

Η επένδυση των χρημάτων σας στην τράπεζα είναι ένας ασφαλής και ασφαλής τρόπος αποταμίευσης για το μέλλον. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

Η διατήρηση των χρημάτων σας στην τράπεζα για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες λόγω πληθωρισμού και άλλων παραγόντων. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ο πληθωρισμός και πώς επηρεάζει τις αποταμιεύσεις σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πού τοποθετείτε τα χρήματά σας.

Πάντα να ρωτήσω αν μπορούν να μειώσουν το επιτόκιο σας ή να αναζητήσουν τη δυνατότητα ενοποίησης χρέους να αγοράσετε ένα δάνειο χαμηλότερου επιτοκίου ή πιστωτικής κάρτας. Αν δεν έχετε κόψει τις πιστωτικές κάρτες σας δεν έχετε ένα δάνειο σταθεροποίησης. Επειδή πιθανότατα, όταν οι πληρωμές σας είναι διαχειρίσιμες, θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις κάρτες σας.

Σχολιάστε