Οικονομική Ελευθερία, Είναι Πραγματικότητα Ή Μόνο Ένα Όνειρο;

Σχεδόν όλοι μας πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά μας και κάνουμε την ίδια ρουτίνα ξανά και ξανά. Δουλεύουμε τόσο σκληρά μέχρι να εγκλωβιστούμε στη ρουτίνα για χρόνια.

Οικονομική Ελευθερία, Είναι Πραγματικότητα Ή Μόνο Ένα Όνειρο;

Με τον μισθό που κερδίζουμε καθημερινά, προσπαθούμε να πληρώσουμε όλους τους λογαριασμούς μας. Πάντα περιμένουμε να πάρουμε έναν υψηλότερο μισθό, να πάρουμε προαγωγή ή η επιχείρησή μας να λειτουργεί καλύτερα ώστε να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα.

Δεν συνειδητοποιούμε ότι όταν αποκτούμε περισσότερα έσοδα, έχουμε επίσης ξοδέψει περισσότερα χρήματα για τις ανάγκες μας. Αφού δουλεύουμε για δύο, πέντε ή και δέκα χρόνια, απλώς συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μπει στην κούρσα των οικονομικών μας προβλημάτων.

Έτσι, το να είμαστε οικονομικά ελεύθεροι είναι μόνο ένα όνειρο για εμάς και δεν πιστεύουμε ότι είναι εφικτό. Έχουμε ήδη θέσει στο μυαλό μας ότι θα συνταξιοδοτηθούμε μετά από 40 χρόνια εργασίας και μετά θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας μετά από αυτό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό.

Τι γίνεται αν μπορείτε να αποκτήσετε την οικονομική ελευθερία πιο γρήγορα από 40 χρόνια; Τι θα γινόταν αν μπορούσα να σας δείξω πώς να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία σε 5 χρόνια; Δεν θα ήταν ενδιαφέρον για εσάς;

Βήματα Για Την Επίτευξη Της Οικονομικής Ελευθερίας

Πρώτον, πρέπει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία

Η νοοτροπία σας είναι αυτό που είστε. Έχετε ακούσει το παλιό ρητό «Είσαι αυτό που νομίζεις ότι είσαι». Αυτό είναι αλήθεια, όταν νομίζετε ότι θα είστε πάντα φτωχοί, τότε θα είστε πάντα φτωχοί.

Όταν νομίζετε ότι είστε χαμένοι, τότε θα είστε πάντα χαμένοι. Όταν νομίζετε ότι είστε κοντός, τότε πάντα θα είστε κοντός. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Αν δεν θελήσετε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας προς τη θετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να αποκτήσετε το όνειρό σας, το οποίο είναι Οικονομικά Ελεύθερο.

Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και να πιστέψετε ότι είναι εφικτό για εσάς να πετύχετε την οικονομική ελευθερία. Από αυτό το είδος νοοτροπίας, θα αποκτήσετε διαφορετική δύναμη στον εαυτό σας και συμπεριφορές που θα σας καθοδηγήσουν μέχρι να πετύχετε το στόχο σας.

Έχετε σταματήσει ποτέ να συνειδητοποιήσετε ότι παρόλο που πηγαίνετε στο σχολείο για να μάθετε για σημαντικά θέματα, κανείς δεν σας διδάσκει πώς να διαχειρίζεστε τον χρόνο και τους πόρους σας;

Είναι εύκολο να κατακλύζεσαι με τον όγκο της δουλειάς και των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε μια μέρα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Με τις κατάλληλες στρατηγικές και εργαλεία, μπορείτε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το χρόνο και τους πόρους σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε μέρα.

Δεύτερον, αν έχετε τη σωστή νοοτροπία, πρέπει να αλλάξετε την κακή συνήθεια που έχετε

Αν δεν έχετε τα χρήματα, μην τα ξοδεύετε! Η κοινωνία μας σήμερα, έχει μια ολοκαίνουργια συνήθεια που δεν υπήρχε αιώνες πριν. Μπορούμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας πριν τα κερδίσουμε!

Σωστά- μιλάω για την πιστωτική κάρτα. Αν είναι δυνατόν, κόψτε όλες τις πιστωτικές κάρτες που δεν χρησιμοποιούνται. Θα παγιδευτούμε εύκολα σε αυτή την οικονομική ποντικοπαγίδα με όλες τις πιστωτικές κάρτες που βρίσκονται στα τραπέζια μας. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι κρατώντας μόνο μία ή δύο πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούμε συχνά μόνο για έκτακτες ανάγκες.

Αν χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα, παρακαλούμε να το κάνετε στον τρέχοντα προϋπολογισμό σας και όχι στον μελλοντικό σας προϋπολογισμό. Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται επειδή χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα με βάση τον «μελλοντικό» τους προϋπολογισμό.

Για παράδειγμα, ο Bob μόλις πήρε προαγωγή αυτή την εβδομάδα και ο μισθός του θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα. Ήταν τόσο χαρούμενος γι’ αυτό, και στη συνέχεια ξοδεύει τον μελλοντικό του μισθό με την πιστωτική του κάρτα. Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε συχνά. Εν ολίγοις, μην τον ξοδεύετε μέχρι να τον έχετε στην «τσέπη» σας.

Τρίτον, μην βάζετε τα χρήματά σας στην τράπεζα για πολύ καιρό

Συχνά ξεχνάμε ότι αν βάλουμε τα χρήματά μας στην τράπεζα, η αξία των χρημάτων θα μειωθεί τόσο γρήγορα. Το επιτόκιο που δίνει η τράπεζα είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό του πληθωρισμού κάθε χρόνο. Πρέπει πάντα να είμαστε έξυπνοι με τα χρήματά μας. Η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματά μας- στην πραγματικότητα, βγάζει το μεγαλύτερο κέρδος από τα χρήματά μας.

Πρέπει να βρούμε την τέλεια επένδυση. Σας προτείνω να απευθυνθείτε στον οικονομικό σας σύμβουλο και να ζητήσετε τις καλύτερες απόψεις τους. Θα αναζητήσουν τις ανάγκες σας και μπορούν να σας δώσουν τις επενδύσεις που είναι κατάλληλες για τις ανάγκες σας.

Η αυτοματοποίηση των πληρωμών σας είναι το κλειδί για μια ζωή χωρίς άγχος. Με τις αυτοματοποιημένες πληρωμές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε τις ημερομηνίες λήξης ή χάσετε την παρακολούθηση των οικονομικών σας.

Σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι λογαριασμοί σας εξοφλούνται στην ώρα τους και ότι δεν θα πλήττετε με καθυστερημένες χρεώσεις ή ποινές. Επίσης, διευκολύνει τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό για το μέλλον, καθώς γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα μπαίνουν και βγαίνουν κάθε μήνα.

Η αυτοματοποίηση των πληρωμών σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία της διαχείρισης των οικονομικών σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Τέταρτον,, πρέπει να αποκτήσουμε παθητικό εισόδημα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κερδίσουμε παθητικό εισόδημα. Πρώτον, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εταιρεία που μπορεί να λειτουργεί χωρίς εμάς. Έτσι, με λίγα λόγια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργεί για εσάς.

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο- μπορείτε να το ξεκινήσετε με μια εταιρεία μικρού μεγέθους, για παράδειγμα ένα παντοπωλείο. Το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που να λειτουργεί χωρίς εσάς.

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα είναι ότι μπορείτε να κάνετε franchise. Η δικαιόχρηση στις μέρες μας έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτός ο κλάδος δίνει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να προσαρμόσει ένα σύστημα που έχει ήδη καθιερωθεί και αποδειχθεί. Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα, μπορείτε να αγοράσετε ένα franchise και να το τρέξετε.

Η διαχείριση χρημάτων είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής και είναι κάτι για το οποίο μαθαίνω εδώ και πολύ καιρό. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μερικές από τις συμβουλές διαχείρισης μικρών χρημάτων που λειτούργησαν για μένα και μπορούν να βοηθήσουν και εσάς. Από τον προϋπολογισμό μέχρι την επένδυση, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας και να αρχίσετε να χτίζετε πλούτο.

Σχετικά Με Το Internet Marketing

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε πάντα να ενταχθείτε στο δικτυακό μάρκετινγκ. Το δικτυακό μάρκετινγκ είναι πολύ λογικό για τους ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλο κεφάλαιο.

Το άνοιγμα της δικής σας επιχείρησης ή η ιδιόχρηση μιας επιχείρησης θα μπορούσε να σας κοστίσει μια περιουσία, αλλά το μάρκετινγκ δικτύου συνήθως κοστίζει πολύ λίγο για να ξεκινήσετε. Μπορείτε πάντα να βρείτε μια καλή εταιρεία μάρκετινγκ δικτύου και να παραμείνετε στην εταιρεία για 5 χρόνια. Εκεί μπορείτε να μάθετε πώς να χτίσετε το δίκτυό σας και να επιτύχετε την Οικονομική Ελευθερία.

Το Δικό Σας Φυλαχτό Για Επιτυχία Και Χρήματα

Αυτά είναι βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιτύχετε την οικονομική ελευθερία. Κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα μικρό βήμα. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι προς την οικονομική σας ελευθερία ξεκινώντας το με ένα μικρό βήμα.

Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας, γιατί ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Ελπίζουμε ότι ολόκληρο αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι όλοι χρειάζονται οικονομική ελευθερία, προτού μπείτε στη ρουτίνα για χρόνια.