Γίνετε Παιδί Για Να Μπορέσετε Να Νικάτε Πάντα Στην Ζωή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι τι κάνουν επιτυχημένο;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αυτοί οι πρωτοπόροι στην εταιρεία σας διαχειρίζονται, μήνα μετά το μήνα, για να αποκτήσουν τα πιο νέα δουλειά, τα μεγαλύτερα μπόνους, τα μεγαλύτερα κέρδη;

Ένα φυλαχτό χρημάτων, επίσης γνωστό ως Money Amulet ή ακόμα και γοητεία καλής τύχης, είναι ένα συμβολικό αντικείμενο που πιστεύεται ότι φέρνει ευημερία ή τύχη στον ιδιοκτήτη του.

Μερικοί άνθρωποι τα φορούν επειδή είναι προληπτικοί, ενώ άλλοι τα φορούν στις προσπάθειές τους να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Η πίστη σε αυτά τα φυλαχτά χρημάτων υπάρχει εδώ και αιώνες και δεν υπάρχει καμία πλήρης εξήγηση για το πώς λειτουργούν.

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ένα μυστικό. Κανείς δεν ξεκινάει ως Πρωταθλητής. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν σαν εσένα και εγώ. Τι είναι αυτό που κάνει τον Πρωταθλητή διαφορετικό από τον υπόλοιπο;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τύχη είναι μια ψευδαίσθηση. Στους προηγούμενους αιώνες, η τύχη πίστευαν ότι ήταν ο κύριος παράγοντας για μια ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν βρει μια νέα προοπτική για το τί φέρνει χρήμα και τύχη.

Οι πρωταθλητές έχουν μια στάση, μια νοοτροπία που τους χωρίζει από τα υπόλοιπα. Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις ιδιότητες δεν είναι εξαιρετικές.

Να Νικάτε Πάντα Στην Ζωή

Πράγματι, καθένας από εμάς διαθέτει αυτές τις ιδιότητες όταν ξεκινάμε στη ζωή. Αλλά κάπου στο δρόμο τείνουμε να τα χάσουμε και να μειώσουμε τις δικές μας δυνατότητες.

Για να είσαι Πρωταθλητής, πρέπει πρώτα να γίνεις Παιδί! ΑΣΕ με να εξηγήσω:

1. Οι πρωταθλητές είναι πρόθυμοι να μάθουν.

Τα παιδιά έρχονται σε αυτόν τον κόσμο με μια έμφυτη επιθυμία να μάθουν, να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Είναι σαν τα σφουγγάρια να παρατηρούν και να απορροφούν κάθε γεγονός, κάθε αντίδραση. Γιατί ξέρουν ότι η ίδια η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτό.

Μία από τις σημαντικότερες και συχνά επαναλαμβανόμενες ιδιότητες που πρέπει να επιτύχουμε στην επιχείρηση είναι η προθυμία να μάθουμε – να διδάσκουμε.

Για να γίνετε πρωταθλητής, πρέπει να είστε πρόθυμοι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ή να εκπαιδεύσετε, να διαβάσετε, να μάθετε και να απορροφήσετε όλα τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, ακόμα και αν είναι εντελώς νέα για εσάς.

Εάν δεν το κάνετε, είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε από την αρχή.

2. Οι πρωταθλητές είναι πρόθυμοι να δράσουν.

Έχετε παρατηρήσει πώς τα παιδιά προσανατολίζονται πλήρως προς τη δράση; Μόλις μάθουν μια νέα δεξιότητα, θέλουν να την εφαρμόσουν.

Οι πρωταθλητές είναι οι ίδιοι. Θα χρησιμοποιήσουν τις νέες δεξιότητές τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα βήματα για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο επίπεδο.

Ξέρουν ότι πρέπει να ενεργούν σε ό, τι έχουν μάθει, ακόμα κι αν δεν το έχουν τελειοποιήσει. Αυτό με φέρνει στην επόμενη ποιότητα.

3. Οι πρωταθλητές δεν φοβούνται να αποτύχουν.

Ακριβώς όπως ένα παιδί παίρνει τον εαυτό του ξανά και ξανά, κάθε φορά που πέφτει ενώ κάνει τα πρώτα του βήματα, οι πρωταθλητές δεν φοβούνται να πέσουν ή να αποτύχουν.

Ξέρουν ότι η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν να ρυθμίζουν τις μεθόδους τους μέχρι να πετύχουν.

Οι πρωταθλητές έχουν το θάρρος να πέσουν κάτω και να μην αποθαρρύνονται. Πιάνονται και συνεχίζουν να προσπαθούν.

4. Οι πρωταθλητές είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν.

Ο Ντάργουιν το έκανε λάθος. Η επιβίωση δεν συμβαίνει στο Fittest, αλλά στην πιο προσαρμόσιμη.

Ως παιδιά, προσαρμόζουμε σχετικά με τις μακροπρόθεσμες αλλαγές σχετικά εύκολα. Είμαστε πιο πρόθυμοι να δεχθούμε καταστάσεις και να προσαρμόσουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας.

Δυστυχώς, καθώς γερνάμε, γινόμαστε πιο άκαμπτοι στη σκέψη μας, δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνουμε πράγματα.

Σε ένα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό σενάριο, η αντίσταση στην αλλαγή μας καθιστά παρωχημένη. Καταλήγουμε να χάσουμε τους παίκτες με μια καλύτερη κατανόηση των μεταβαλλόμενων τάσεων.

Οι πρωταθλητές είναι αυτοί που μπορούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους και τις επιχειρήσεις τους στις μεταβαλλόμενες τάσεις

5. Οι πρωταθλητές είναι πρόθυμοι να καινοτομήσουν.

Τα παιδιά είναι εξαιρετικά εφευρετικά όντα. Έρχονται σε αυτόν τον κόσμο χωρίς προνομιούχες ιδέες να κάνουν πράγματα. Στο μυαλό τους δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν ή πώς μπορούν να το κάνουν.

Οι πρωταθλητές εφαρμόζουν αυτές τις ίδιες αρχές για να αναλάβουν την επιχείρησή τους στην κορυφή.

Δεν μαθαίνουν μόνο από αυτά που έχουν γίνει πριν. Βρίσκουν τρόπους να το κάνουν πιο αποτελεσματικά, πιο φτηνά, πιο επιτυχημένα.

Δεν χρειάζεται να είσαι σαν παιδί από κάθε άποψη να πετύχεις. Δεν είναι μάλλον επιθυμητό.

Αλλά εάν οι προκαθορισμένες σας αντιλήψεις, οι φόβοι και ο δισταγμός σας εμποδίζουν να φτάσετε στους στόχους σας, προσπαθήστε να κοιτάξετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Στην καλύτερη περίπτωση θα βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας, στη χειρότερη περίπτωση θα παραμείνετε νέοι στην καρδιά σας.

Σχολιάστε