Προϋπολογισμός Και Οικογενειακή Ενοποίηση Χρεών Και Υποχρεώσεων

Όπως κάθε είδους σύστημα διαχείρισης, τα συστήματα βοήθειας χρέους μπορεί να είναι καλά ή κακά. 

Θα ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε καλύτερα το χρέος σας. Ένα στοιχείο είναι η αποπληρωμή του χρέους, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο. Είναι πολύ περισσότερο από την αποπληρωμή των πιστωτικών σας καρτών και δεν τελειώνει όταν εξοφλείτε το ενυπόθηκο δάνειο ή το αυτοκίνητο. 

Οικογενειακή Ενοποίηση Χρεών

Μου αρέσει να σκέφτομαι τα φυλαχτά για καλή τύχη ως μάρτυρες καλής τύχης, ανατρέποντας τα καπέλα τους προς την κατεύθυνση σας και σιγουρευμένος ότι είστε στο δρόμο σας με ασφάλεια. Εάν δεν μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά τους, τότε τουλάχιστον εξασφαλίζουν ότι θα είστε ασφαλείς για το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Τα φυλαχτά διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και είναι συχνά κατασκευασμένα από χρυσό, ασήμι, χαλκό ή άλλο μέταλλο. Στην αρχαιότητα ήταν συχνά χαραγμένα με σύμβολα γονιμότητας, ζωής, δύναμης και γνώσης.

Πρέπει να φτιάξετε ένα σύστημα καλής διαχείρισης χρημάτων και να ακολουθήσετε αυτό το σύστημα στην καθημερινή σας ζωή. Εδώ είναι τα βασικά στοιχεία σε ένα τέτοιο σύστημα:

Κάντε Έναν Προϋπολογισμό

Ο σκοπός της δημιουργίας προϋπολογισμού είναι να παρακολουθείτε τα χρήματα που εισέρχονται και να βγείτε από την οικονομία σας. Αυτό είναι βασικό σε κάθε χρηματοοικονομικό σύστημα και είναι απολύτως απαραίτητο για να παραμείνετε σε καλό δρόμο. 

Δυστυχώς, πολύ λίγοι άνθρωποι το κάνουν αυτό και πολλοί ζουν ακόμη και πάνω από τα μέσα τους. Περίπου 10 τοις εκατό του αμερικανικού λαού ξοδεύει 10 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι κάνουν κάθε μήνα. Εάν αυτό μπορεί να ονομαστεί σύστημα διαχείρισης του χρέους, είναι πράγματι κακό.

Ακολουθήστε τον προϋπολογισμό σας

Τώρα, είναι απαραίτητο και υπέροχο να κάνετε έναν προϋπολογισμό. Αλλά θα πρέπει επίσης να το ακολουθήσετε. Δεν υπάρχει νόημα στη χρήση του χρόνου και της προσπάθειας για την παραγωγή του, εάν είναι μόνο η λειτουργία να παραμείνετε σε ένα συρτάρι.

Το πρώτο σύμπτωμα της μη τήρησης είναι η αυξανόμενη ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους. Μόλις το δείτε τελικά, πρέπει να καταβάλλετε όλη την προσπάθειά σας για να επιστρέψετε στο δρόμο. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά είναι απολύτως διαθέσιμο.

Τι πρέπει να κάνετε αν ξεπεράσετε το δρόμο

Εάν για κάποιο λόγο δεν ακολουθείτε τον προϋπολογισμό που έχετε κάνει, πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο προσκήνιο ξανά.

Υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε ελάφρυνση του χρέους. Τι κοινό έχουν αυτά τα προγράμματα είναι αυτά

  • θα σας βοηθήσει να οργανώσετε ένα σχέδιο για την εξόφληση του χρέους
  • προσφέρετε συμβουλές για το πώς να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τον προϋπολογισμό σας.

Τα κριτήρια για την επιλογή ενός σχεδίου είναι ότι πρέπει να είναι ρεαλιστικό σε σχέση με το χρόνο που θα χρειαστεί για να σας φέρει πίσω στο δρόμο. Εάν πετύχετε στόχους που είναι πολύ υψηλοί, ρυθμίζετε τον εαυτό σας να αποτύχει, πράγμα που σημαίνει μεγάλο κίνδυνο να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες. 

Η μέση διάρκεια ενός προγράμματος πιστωτικής-συμβουλευτικής, για παράδειγμα, μπορεί να κυμαίνεται από τέσσερα έως έξι χρόνια.

Πιστωτική Συμβουλευτική

Αυτό το είδος προγράμματος για τη διαχείριση του χρέους σας, είναι να δημιουργήσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, προσαρμοσμένο στη νέα οικονομική κατάσταση που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Οι σύμβουλοι είναι επαγγελματίες, που διδάσκουν στους πελάτες τους καλή διαχείριση χρημάτων.

Μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια για την αναδιοργάνωση των πληρωμών χρέους σας. Αυτό γίνεται ενοποιώντας όλες τις μηνιαίες πληρωμές σας σε μία. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε κάθε λογαριασμό πιστωτή με λογαριασμό. 

Οι διάφορες πληρωμές διανέμονται αυτόματα σε όλους τους πιστωτές σας, από αυτήν την ενιαία πληρωμή. Αυτό σημαίνει συνήθως μειωμένα επιτόκια και όχι πάνω από το όριο ή χρέωση καθυστερημένων τελών.

Ενοποίηση δανείων

Τα προγράμματα ενοποίησης δανείων έχουν πολλά κοινά με τον τύπο προγράμματος που περιγράφεται παραπάνω. Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι όλο το χρέος σας ενοποιείται σε ένα δάνειο, το οποίο συνήθως έχει χαμηλό επιτόκιο.

Διαπραγμάτευση χρέους

Αυτό το είδος προγράμματος ονομάζεται επίσης διακανονισμός χρεών. Το κύριο στοιχείο με αυτόν τον τρόπο για τη διαχείριση του χρέους σας είναι να αναθέσετε τα προβλήματά σας σε μια εταιρεία διαπραγμάτευσης χρέους, η οποία διαπραγματεύεται με τους πιστωτές σας για να μειώσει το συνολικό κεφάλαιο του χρέους σας. 

Η κύρια διαφορά από την παροχή συμβουλών είναι ότι το ποσό του χρέους σας τροποποιείται, όχι τα επιτόκια.

Αυτό είναι το πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα και είναι ίσως ο γρηγορότερος τρόπος για την ελάφρυνση του χρέους. Στις ΗΠΑ η μέση διάρκεια ενός τέτοιου προγράμματος είναι τρία χρόνια.