Πιστέψτε Στο Θαύμα Της Προσωπικής Ανάπτυξης

Συχνά ο δάσκαλός μας έλεγε: “Αν θέλετε να είστε πλούσιοι και ευτυχείς, μάθετε καλά αυτό το μάθημα: Μάθετε να εργάζεστε σκληρότερα για τον εαυτό σας από ότι για τη δουλειά σας”.

Από τότε εργάζομαι για την προσωπική μου ανάπτυξη. Και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη ανάθεση όλων. Αυτή η επιχείρηση προσωπικής ανάπτυξης διαρκεί μια ζωή.

Άνδρας ατενίζει το μέλλονΒλέπετε, αυτό που γίνεστε είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που παίρνετε. Το σημαντικό ερώτημα που τίθεται για τη δουλειά δεν είναι: “Τι θα παίρνω;” Αντί αυτού, πρέπει να ρωτήσετε: “Τι θα γίνω;” Να πάρει και να γίνει είναι σαν τα Σιαμαία δίδυμα. Αυτό επηρεάζει άμεσα τι παίρνετε. Σκεφτείτε με αυτό τον τρόπο: Τα περισσότερα από αυτά που έχετε σήμερα εσείς έχετε προσελκύσει κάνοντας το πρόσωπο που είστε σήμερα.

Έχω επίσης διαπιστώσει ότι το εισόδημα σπάνια υπερβαίνει την προσωπική ανάπτυξη. Μερικές φορές το εισόδημα παίρνει ένα τυχερό άλμα, αλλά αν δεν μάθει να χειρίζεται τις ευθύνες που έρχονται με αυτό, θα συρρικνωθεί συνήθως στο ποσό που μπορείτε να χειριστείτε.

Αν κάποιος σας δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια, θα πρέπει να βιαστείτε και να γίνετε εκατομμυριούχος. Ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος είπε κάποτε: “Αν πήρατε όλα τα χρήματα στον κόσμο και τα χωρίζατε εξίσου μεταξύ όλων, σύντομα θα ήταν πίσω στις ίδιες τσέπες πριν.”

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτό που δεν έχει επιτευχθεί μέσω της προσωπικής ανάπτυξης

Έτσι, εδώ είναι το μεγάλο αξίωμα της ζωής:

– Να έχετε περισσότερα από όσα έχετε, να γίνετε περισσότερο από εσάς.

Εδώ πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στην προσοχή σας. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το αξίωμα της μη αλλαγής, το οποίο είναι:

– Αν δεν αλλάξεις το πώς είσαι, θα έχεις πάντα ότι έχεις!

Σας Εύχομαι επιτυχία

Σχολιάστε