Χρηματοοικονομική Ευφυΐα – Σύνθετη (το Ένατο Θαύμα Του Κόσμου)

Το σύνθετο περιγράφεται συχνά ως το ένατο θαύμα του κόσμου. Είναι μια ιδέα που αρχικά ακούγεται αρκετά βαρετή, αλλά όταν καταλαβαίνετε πώς η σύνθεσή της λειτουργεί ήσυχα τη μαγεία της – ή αντίθετα το άτακτο της – είναι μια πολύ συναρπαστική ιδέα που πρέπει να κατανοήσετε!

Το σύνθετο είναι η διαφορά μεταξύ γραμμικής και εκθετικής ανάπτυξης, ή πιο απλά, σχετικά με την απόκτηση (ή τη δημιουργία) τόκου επί των τόκων επί των τόκων, που δημιουργούνται από τις αποταμιεύσεις σας (ή το χρέος σας). 

Χρηματοοικονομική Εξυπνάδα

Το να έχεις μια τυχερή γοητεία είναι μια κοινή προληπτική πίστη. Τα είδη των γοητειών ποικίλλουν ανάλογα με τον πολιτισμό και το τι φέρνει τύχη στο σπίτι.

Οι πολύτιμοι λίθοι συχνά θεωρούνται τυχερές γοητείες. Η διατήρηση ενός πολύτιμου λίθου μπορεί να φανεί με διάφορους τρόπους: μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυλαχτό για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πνευματική προστασία, μπορεί να γιορτάζεται για την ομορφιά του ή μπορεί να συμβολίζει τη γονιμότητα ή την αγαμία.

Φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο τυχεροί από άλλους. Για παράδειγμα, ένα άτομο που γνωρίζετε μπορεί να φαίνεται πάντα να βρίσκει τα καλύτερα σημεία στάθμευσης, ενώ ένα άλλο μπορεί συνεχώς να αντιμετωπίζει κακή τύχη.

Σε Επίπεδο Ενέργειας

Βεβαιωθείτε ότι κάθε λίγη προσπάθεια που καταβάλλετε, εργάζεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα για να αποφέρει μια ανταμοιβή μεγαλύτερη από την αρχική απαιτούμενη προσπάθεια.

Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο και μπορεί να παρομοιαστεί με τον άνεμο κάτω από τα φτερά ενός πίδακα. Το αεροπλάνο σέρνεται αργά, αργά κατά μήκος των διαδρόμων προσέγγισης, στη συνέχεια κινείται στη θέση του, στη συνέχεια ξεκινά αργά κάτω από τον διάδρομο, αλλά καθώς αυξάνει την ταχύτητα, η ισχύς των κινητήρων και του ανέμου σηκώνει τα φτερά του και απογειώνεται, ανεβαίνοντας πολύ γρήγορα και απότομα στον ουρανό.

Και αν η ένωση είναι τόσο ισχυρή όταν εφαρμόζεται ετησίως, πόσο ισχυρή θα μπορούσε να είναι όταν εφαρμόζεται μηνιαία ή ακόμη και καθημερινά;

Το σύνθετο μπορεί να μετατρέψει μόνο ένα – ή $ 1 σε ένα εκατομμύριο λίρες ή δολάρια εντός 20 ετών. Εάν πήρατε 1 £ ή 1 $ και πετύχατε 100% απόδοση των χρημάτων σας κάθε χρόνο (με άλλα λόγια, εάν διπλασιάσατε τα χρήματά σας κάθε χρόνο) τότε σίγουρα θα είστε εκατομμυριούχος στη ζωή σας. Φανταστείτε εάν προσθέσατε άλλα £ 1 ή $ 1 κάθε χρόνο – πόσο πιο γρήγορα θα σας έφερνε εκεί;

Σε Επίπεδο Προσωπικών Χρηματοοικονομικών

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητες επιδείνωσης, επειδή τα επιτόκια% που αναφέρονται από τις τράπεζες, άλλα ταμιευτήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι τόσο ασήμαντα. 

Εάν πήρατε τη λίβρα ή το δολάριό σας και το αυξήσατε στο συνηθισμένο 3% ή 4% ετησίως, τότε θα αυξηθεί τόσο αργά ώστε να μην ενοχλούσαμε καθόλου. Θα είχατε πεθάνει αρκετές φορές πριν αυξηθεί αισθητά ο προσωπικός σας πλούτος.

Ξέρω ότι ένιωθα έτσι! Γιατί να εξοικονομήσετε τώρα, σκέφτηκα, ειδικά όταν εξοικονομείτε χρήματα για να περάσετε αργότερα και όταν μπορείτε να κερδίσετε μόνο 3-4% ετησίως από τις αποταμιεύσεις σας; 

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, σήμερα, μερικά από τα συναρπαστικά πράγματα που έμαθα για τη δύναμη της σύνθεσης, τα πράγματα έκαναν τεράστια διαφορά στη σκέψη μου για τα χρήματα. Και με άλλαξε από έναν μη-εξοικονόμηση σε έναν επενδυτή σε ένα μόνο χτύπημα!

Η Τεράστια Διαφορά Μεταξύ Της Αποταμίευσης Και Της Επένδυσης

Οι έμπειροι επενδυτές επιτυγχάνουν αποδόσεις στα χρήματά τους μεταξύ 30% και 100% ετησίως – ορισμένοι καταφέρνουν ακόμη και να επιτύχουν μια απέραντη απόδοση της επένδυσής τους, επειδή είναι σε θέση να τραβήξουν τα δικά τους χρήματα πίσω της συμφωνίας, που σημαίνει ότι κερδίζουν χρήματα χωρίς χρήματα! Αυτά είναι τα supermodels του επενδυτικού κόσμου!

Σε προσωπικό επίπεδο χρηματοδότησης, ακόμη και αν κοιτάξουμε τις αποδόσεις που δημιουργούνται από επενδύσεις σε ακίνητα με την πάροδο των ετών (12% ετησίως) και το χρηματιστήριο (14% ετησίως) γίνεται λίγο πιο συναρπαστικό

Το αποτέλεσμα σύνθεσης σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, η αξία διπλασιάζεται κάθε 7-10 χρόνια – αυτή είναι μια συναρπαστική σκέψη! 

Πώς Θα Σχεδιάζατε Την Επένδυσή Σας Σε Ακίνητα Αν Ξέρατε Την Αλήθεια;

Υπάρχει ένα εξαιρετικό παράδειγμα της διαφοράς σε αυτό που μπορείτε να επιτύχετε σε μόλις δύο χρόνια, αν επενδύσετε 60.000 £ (ή δολάρια! Θα δουλέψω σε λίρες τώρα, αλλά η αρχή είναι η ίδια!) Αγοράζοντας μια μικρή ενοικίαση μονάδα, σε σχέση με αυτό που θα επιτύχατε αν επενδύατε τις ίδιες 60.000 £ σε καταθέσεις σε πολλές μικρές μονάδες ενοικίασης.

Στο τέλος των δύο ετών, εάν μόλις αγοράσατε τη μία μονάδα, και υποθέτοντας τους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης, θα αξίζετε 6384 £ περισσότερο από ό, τι όταν ξεκινήσατε. Αλλά αν επενδύατε σε καταθέσεις σε αρκετές μονάδες, θα έχετε καλύτερη απόδοση 56.304 £. Εσύ διαλέγεις. Αυτό επιδεινώνεται στην εργασία.

Σε Επιχειρηματικό Επίπεδο

Η σύνθεση μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς. Η διαφορά μεταξύ του τι μπορείτε να κερδίσετε εάν είστε σόλο αυτοαπασχολούμενο άτομο και του τι μπορείτε να κερδίσετε εάν χτίσετε μια επιχείρηση που αποτελείται από μια ομάδα “εσείς” είναι αρκετά εκπληκτική.

Το σύνθετο αποτέλεσμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρησή σας αυτοματοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες από τις επιχειρηματικές διαδικασίες σας. 

Σκεφτείτε τη δυνητική διαφορά μεταξύ του να έχετε τις υπηρεσίες ενός ατόμου μάρκετινγκ και ενός πωλητή (και οι δύο μπορούν να εργάζονται μόνο τόσες ώρες την ημέρα.

Πρέπει να πληρώνονται, ακόμη και όταν βρίσκονται σε διακοπές ή είναι άρρωστοι, οπότε δεν εργάζεστε ) και, στη συνέχεια, σκεφτείτε τις δυνατότητες να λειτουργεί ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα μάρκετινγκ 24/7 συν μια ομάδα συνεργατών – απεριόριστος αριθμός ανεξάρτητων ατόμων που πληρώνουν όλοι λίγο, σε πωλήσεις (μόνο αποτελέσματα!) για την προώθηση της υπηρεσίας ή του προϊόντος σας.

Κλείνοντας

Η τύχη φέρνει χρήματα, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε. Τα χρήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον κόσμο, αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Η τύχη έρχεται με την καλή παρέα που αγαπάς, με το να είσαι περιτριγυρισμένος από φίλους και οικογένεια, να μπορείς να βρεις χαρά στα μικρά πράγματα στη ζωή – τα ηλιοβασιλέματα, τα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη.

Μπορεί να θεωρηθεί ως δύναμη της φύσης γιατί θα συμβαίνει πάντα ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο σκληρά προσπαθείτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να το πραγματοποιήσουν, επειδή η τύχη μπορεί να ελεγχθεί εάν οι άνθρωποι βάλουν το μυαλό τους σε αυτήν.